TINGGALKAN JEJAK ANDA

Banyaknya Promosi!!! Klik Saja Untuk Lebih Detail...

Friday, February 25, 2011

Segmen - Saya dan Nama Blog


Jom ramai-ramai join Segmen Cik Alinkiwi - Segmen : Saya dan Nama Blog! Klik banner kat atas kalau nak join ye...

Thanx kepada Cik Alinkiwi cez inform sal segmen nie dan thanx juga kepada Novelgurl kerana sudi tag saya [ayat skem A tuh, hihi].

Ok, Jom start Segmen! 

Kalau korang tengok nama domain [blogspot] dan juga nama blog aku nie, dua-duanya sama iaitu "Macam Macam Cerita Ku". Kat header pon boleh nampak perkataan "Macam Macam Cerita Ku". Nak tahu kenapa aku guna perkataan "Macam Macam Cerita Ku" nie? Alkisahnya begini... aku start create blog nie pada tahun 2009. Time tuh memang blur sangat pasal blog nie. Tak tahu bagaimana nak mula, tak tahu nak tulis apa, tak tahu macam mana nak follow [terukk kan?], dan macam-macam lagi larh. Masa tuh aku tak guna nama blog yang sekarang aku pakai nie. Masa tuh aku guna nama sendiri iaitu rosekhoo87.blogspot.com/ dan entry yang aku posted pula adalah lebih bersifat keperibadian. [ala, ala2 diary larh konon-tempat meluah]. Masa demi masa pon berlalu, blog aku tetap contain yang macam tuh. Kira blog syok sendiri...Hehe...

Oleh kerana aku terlalu explore dengan blog nie, finally 1 Jan 2010 blog aku nie aku namakan sebagai "Macam Macam Cerita Ku" dan domain yang sama macam2ceritaku.blogspot.com/. Kenapa "Macam Macam Cerita Ku"? cez di sini, kat blog aku nie, aku nak kongsi macam macam cerita yang boleh dikongsi kepada kawan-kawan dan orang lain. Aku tak terhadkan kepada satu niche jer. Kerna blog nie aku buat atas dasar just for fun.

Lepas habis kontrak sebagai Penyelia Banci Penduduk & Perumahan 2010 tahun lalu, ada kawan aku yang sejawatan dengan aku tuh bernama Dex, si Dex nie pon datang menziarahi blog aku dan dia kata "Cantik blog kau rose, tapi tak update"... Apa perasaan aku time dia cakap macam tuh? Ya Allah, malunyaa... ntah malu apa, tapi tuh larh...sehingga sekarang kalau blog aku nie tak update entry terbaru...aku rasa malu sangat. Hehehe...dan selepas menerima teguran berhemah dari En.Dex tuh, sekarang aku dah rajin update entry. Bukan itu saje, start 1.1.2011 tahun nie aku rasa baru aku rasa best sangat dengan dunia blog nie! Memang best kan? Korang pun rasa macam tuh ker? Best tang mana? Best cez dapat jalan-jalan kat blog orang lain dan baca entry mereka. Macam macam ada. Blog semua color-color. Best! Dan yang paling best follow memollow nie. Hehe..I like. Sebelum nie aku memang tak rajin nak follow atau pon mollow orang lain. Tapi, bila tengok blog orang lain yang follower mereka cecah beribu-ribu tuh...aku pon rasa macam nak juga! Membakar semangat larh katakan!

Ha, tuh saje larh alkisakh blog aku nie. Nama blog aku nie tak seberapa. Biasa-biasa jer. Ada tadi time aku blogwalking, aku terjumpa satu blog yang aku rasa sangat kreatif dari segi nama blog tersebut. Blog tuh namanya "Ketika dakwat pen habis" [kalau tak silaplah tapi lebih kureng macam tuh larh]. Biar apa pon nama blog korang, berbloglah dengan berhemah. Hihi...

Dan secara rasminya aku nak tag 3 insan iaitu Cik Nurun, Cik Diana dan Cik LeeSha


6 Komen Terbaik:

Cik NuRuN said... [Reply]

ouhh thankss tag yarh :)
nanti Cik NuRuN akan
join jugak segmen ni .

Dhia Delisha said... [Reply]

dhia tengok semua bloger suke main tag2... tapi cian diaorg bile tag dhia dhia x bls apa2 pun sbb dhia mmg xtau nak tag2 nie pening kpla nnti...

Rose Johari said... [Reply]

@Cik Nurun: Join jgn tak join ;D

@Dhia Delisha: hehe...tag2 tuh bukan apa Cik Dhia, ianya just syarat jer... mmg pening nak tag.kkdg tak tau nak tag sape... ;)) Just for fun ;D

intan.maisarah said... [Reply]

:) comel la layout blog ni. pink pink

Alinkiwi said... [Reply]

huhuhhu..thnx for joining...yup..bile dah terjebak dalam dunia blog...baru tahu keseronokannya....saya pon pelan-pelan kayuh dalam arena blog..masih baru...for me..kita lagi memahami penulis bile tahu nama disebalik blog...=)

sWeEt 'N LoVeLy said... [Reply]

hehe...kene tag ye...i.Allah akan dijawab...anyway...thanks rose...:)

Related Posts with Thumbnails