TINGGALKAN JEJAK ANDA

Banyaknya Promosi!!! Klik Saja Untuk Lebih Detail...

Tuesday, March 1, 2011

Meat Balls Si Mas

Salam semua. Dua tiga hari nie aku tunggu-tunggu si mas nie. Tapi batang hidung pon tak nampak. Tekak aku nie kalau dalam seminggu tak makan meat balls buatan si mas rasa macam lain jer. Kekadang rasa macam ketagih makan meat balls larh pula. Aku pernah beli meat balls yang ada jual di supermarket tapi tuh larh, sekali jer aku beli. Tidak untuk kedua kali. Tak sedap. Tak sama macam buatan si mas nie. Kalau makan sekali, pasti nak lagi. [wah, macam KFC larh pula...hihihi]


Meat balls buatan si mas nie memang sedap dan ianya diakui oleh semua orang [ye ke semua orang? 0,0 Hari nie, keinginan aku tercapai juga. Si mas buka gerai hari nie. Apa lagi, aku pon tak berlengah lagi untuk memesan meat ball. "Mas, bagi  4 ringgit yang kurang pedas dalam mangkuk nie, dan seringgit lagi juga kurang pedas tapi simpan dalam plastik jer [yang dalam plastik tuh khas untuk anak buah aku...]

Kalau beli seringgit dapatlah 6 biji meat ball. Kalau 4 ringgit? 4 X 6 = 24 biji meat ball untuk aku seorang jer. Melantak seorang-sorang dekat dalam bilik. khihkhikhi...

Baru-baru nie ada juga aku try-try cari resepi buat meat ball nie tapi tuh larh, telampau banyak pula. Tak tahu yang mana satu asli. Tapi yang pastinya, yang sedap dan yang asli itu datangnya dari Indonesia... meat ball merupakan salah satu makanan di Indonesia. Meat ball biasanya dcampur dalam bakso. Tapi aku tak makan dengan bakso, aku makan hanya dengan SOS! Sedaapp.........

3 Komen Terbaik:

Ila said... [Reply]

sgt menyelerakan..yum yum

Rose Johari said... [Reply]

yummy :D

zerotech said... [Reply]

huisshh.. terliur aku tengok meat ball ni

Related Posts with Thumbnails